Beskrivning

Villa Astrid är ett barnvänligt semesterboende med stor pool av hög kvalitet strax utanför byn Auribeau sur Siagne nära Mougins. Villa Astrid är ett vackert, helt inhägnat provencalskt hus beläget högt på en kulle med 180 graders fri utsikt över dalen och de mimosaklädda bergen och med sol över poolen och terassen från tidig morgon till sen kväll. Huset ligger i ett tryggt och lugnt läge längst in i en återvändsgränd bakom låst hög grind. Ingen störande trafik och på nätterna är det tyst och fridfullt.

Huset är välutrustad med smakfull inredning. Här finns allt som behövs för ett bekvämt boende i vacker och lugn miljö mindre än en halvtimme från kusten mellan Cannes och La Napoule / Mandelieu. Närområdet erbjuder vandringsleder samt många spännande platser att besöka och i riktning förbi Grasse (10 min) når man på kort tid bergsmassiven på över 1000 meters höjd. Närmaste golfbana ligger i Mougins. Från flygplatsen i Nice tar det cirka 30 minuter.

Planlösning
Undervåning: Från hallen kommer man till vardagsrummet med öppen planlösning mot matplats och kök. Genomgående vackra klinkergolv. Bjälkar i taket. Utsikten över dalen mot byn Auribeau är betagande. Köket har AC, radio, gasspis, elugn, diskmaskin samt två kylskåp varav det ena med frys och ismaskin.

TV-hörnan är möblerad med två soffor framför eldstaden och till TV:n hör en DVD/BlueRay-spelare (finns >100 DVD/BR för barn och vuxna) samt boxar för franska och en del engelska kanaler. Via dator (Wifi) och Chromecast eller AppleTV kan man se på SVT-play, Youtube, Netflix mm direkt överfört till en Sony Smart-TV.

Från hallen nås tre sovrum varav två (med AC) har gemensamt badrum med badkar. Utsikt över dalen från dessa två rum. Bakom köket i nord-ostläge ligger det tredje sovrummet (med AC) med eget badrum med badkar och dubbla handfat så kallat “Master bedroom”. I grovköket finns tvättmaskin samt mikrovågsugn. Gästtoalett vid hallen. Barnsäng, barnstol finns.

Ovanvåning: Stort sovrum med AC under snedtak med bjälkar. Badrum med dubbla handfat och dusch (master bedroom). Utsikt över dalen. De fyra sovrummen har dubbelsängar (1 st x 160 cm och 3 st x 180 cm breda). Badrummen har handdukstorkare.

Utomhus
Från köket når man den 50 m² stora terrassen delvis under tak där ett matbord står i söderläge samt med ytterligare skydd mot solen med den stora eldrivna markisen. En trappa leder ner till det “öppna” sommarköket under terrassen samt till poolområdet. Sommarköket är utrustat med ett stort matbord med extra iläggsskivor, kolgrill, gasolgrill samt vedeldad pizzaugn. Här finns bordtennisbord och träningscykel samt radio/CD-spelare. Tillgång till Wifi även här. I utrymmet intill förvaras poolleksaker för barnen. Här finns även en toalett.

Det insynsskyddade poolområdet har låsbar grind i slutet av trappan. Den nära 50 m² stora mosaikbelagda poolen håller cirka 30 grader under högsommaren med hjälp av solen som lyser över poolen från tidig morgon till sen kväll. Vid trappan är det grunt (knappt en meter) och från mitten av poolen bottnar man inte. Poollarm.

På den stenbelagda delen av poolområdet finns solstolar för åtta personer. Delen av trädgården mot dalen består av en nysådd gräsmatta med autobevattning omgiven av olivträd samt blommande buskar, mimosa- och citrusträd. Under tre olivträd finns belysning. En träsyllstrappa med låsbar grind leder till andra änden av terassen och mot baksidan av huset där tvätten torkar på “minuter” på tvättställningen.  Bilparkering på gårdsplanen. Hund kan inte ta sig ut från området.

Avstånd
I byn Auribeau sur Siagne, 3 km, finns två trevliga restauranger. Andra finns på vägen till och i Pegomas, 4 km. Närmaste boulangerie i St Jaques, 2 km. Närmaste större mataffär (Super U) ligger i Pegomas. Tanneron utgör slutstation för mimosavägen från Mandelieu. I närområdet ligger ett flertal golfbanor. Vandra från Auribeau by ner till floden Siagne och en trevlig restaurang. Vandra i Peygros naturreservat. Till den 6 km långa sandstranden mellan La Napoule och Cannes är det 20 min. Till charmiga Theoule vid foten av Esterelbergen är det ytterligare 10 min. Till flygplatsen i Nice tar det 30 min. Intressanta resmål: St Paul de Vence, Fondation Maeght. Cabris. Vallbonne (fredagsmarknad). Antibes (museer). Gorge du Verdon (som Grand Canyon). Även vingårdar med fritt tillträde finns i närområdet. Till närmaste skidort, Greolieres les Neiges, på 1400 – 1800 m, är det cirka en timme

Övrigt
I hyran ingår städning, lakan och handdukar, rengöring av poolen, gräsklippning. Badhanddukar, Wifi, AC samt gas till gasolgrill tillhandahålls.

BOKNINGAR LÖRDAG (kl 16) – LÖRDAG (kl 10), JUNI – AUGUSTI. RESTEN AV ÅRET PÅ FÖRFRÅGAN.
UPPGE ANTAL PERSONER VARAV UNDER 2 ÅR.